I hoger ^

Architectenbureau Ir. W.M. van de Kuilen

>< contact I

weblog-index

lijn wit horizontaal

'Het gesprek van de dag'

In onze verhalen en gesprekken benoemen wij wat wij ervaren, stellen we vast 'hoe iets is', eigenen wij ons de werkelijkheid toe, bevestigen haar bestaan. Daarmee wikkelen we het in pakpapier en verzegelen het met een label. Inhoud omhuld, maar van buitenaf herkenbaar, 'klaar om mee te nemen' en te functioneren in breder verband: communicatie.


Lees meer . . .

lijn wit horizontaal

Stamtafel

'Alice in Afkortingenland'
'Kennis is macht' is een klassieker. Maar wat is nu eigenlijk 'kennis'?
Simpelweg kan je zeggen, dat 'iets' 'gekend' is en - naar hedendaagse noodzaak - wetenschappelijk aangetoond en beschreven! Kennis wordt op allerlei manieren toegepast in 'methodes'. Bij gebleken doelmatigheid worden deze 'commercieel' ingezet, met 'awards' beloond en 'van hoger hand' voorgeschreven.

Lees meer . . .

lijn wit horizontaal

Innovatie

Met 'Diversiteit en denken in systemen'  van  Sandra van der Wielen spoorde ik - bij 'Kennisprograma DuurzaamDoor' - onlangs een waardevol essay op, waarin ik verwijzingen terugvond naar de systeembenadering, die Prof.Dr. Chris van Leeuwen ontwikkelde in zijn 'relatietheorie' voor het begrijpen van de natuur.


Lees meer . . .

lijn wit horizontaal

ArchiCAD

Uitwisseling over dit specifiek bouwkundige modelleerprogramma.
Werkervaring en deelname aan gebruikersgroepen vanaf midden jaren'90 en v. 6.0.

Laatste tip: Vanaf ArchiCAD18 is het mogelijk PDF-files te exploderen. Resultaat is een reeks figuren, lijnen, arceringen, tekstboxen (herkenbare fonts) en andere bewerkbare elementen. Zie ook: https://wwabim.wordpress.com/2015/05/28/exploding-pdfs/

Lees meer . . .

lijn wit horizontaal

W. van de Kuilen sr. - architect (1923-2003)

Onmiskenbaar was mijn vader de eerste en een van de belangrijke inspiratiebronnen voor mijn keuze om architect te worden. Graag maak ik daarom op deze plaats zijn toewijding aan de 'Architectuur' toegankelijk. Aan de hand van zijn eigen
- in 'pensioendagen' opgestelde - manuscript "Gedacht en Gedaan",
breng ik hier gaandeweg zijn verhaal in beeld.

Lees meer . . .

I intro <

klassiek   -   gedreven  -  vernieuwend   -   praktisch
* gespOt I

intro dieper weblog-item weblog-item weblog-item weblog-item weblog-item hoger li-boven li-onder re-boven re-onder w